Herijking Waterveiligheidslandschappen

Waar staan we nu? En waar gaan we heen? Op maandag 29 januari 2023 stak het kernteam de koppen bijeen om te evalueren en om vooruit te kijken.

InnovatieExpo 2023

Op donderdag 2 november 2023 werd de Van Nelle Fabriek in Rotterdam omgebouwd tot een grote etalage van allerlei innovaties voor een toekomstbestendig Nederland. Teamleden van Waterveiligheidslandschappen hebben daar een bijdrage aan geleverd door één van de methoden die in dit project wordt uitgewerkt te oefenen met de deelnemers.

Symposium Waddenacademie

Vrijdag 29 september vond het 31e symposium Waddenacademie plaats in de Grote Kerk Harlingen. Het thema was 'Dynamische Waddendelta'.

Waterveiligheidslandschappen in het Waddengebied – Toekomstatelier XL

Van 21 t/m 23 juni 2023 oefenden wij in toekomstdenken voor de Wadden casus tijdens het Toekomstatelier XL, georganiseerd door het College van Rijksadviseurs onder platform NL2100.

Consortiumbijeenkomst

Op woensdag 28 juni 2023 stonden de deuren van het prachtige Hermonde in Bennekom open voor het consortium dat invulling geeft aan het project Waterveiligheidslandschappen. Eén voor één zijn de vier inhoudelijke werkpakketten besproken en vanuit verschillende invalshoeken van feedback voorzien. Dit gaf weer mooie nieuwe inzichten om mee verder te gaan.

LAOS rekt op

Consortiumpartner LAOS Landschapsarchitecten stelt zich voor. LAOS is vooral betrokken bij de casus in de kop van Noord-Holland. Zij werken in de breedte van het vak landschapsarchitectuur. En dat komt in dit project goed van pas.

Kennismakingsdagen in drie onderzoeksgebieden

In een eerste ‘ontwerpatelier’ leerden de deelnemers elkaar en het gebied kennen. De kennismakingsmiddagen hadden één ding gemeen: ze begonnen grijs en regenachtig, maar de gebieden lieten zich allemaal op een goed moment van hun mooiste kant zien in de najaarszon.